Algemene voorwaarden webshop Freespirit Horse Art

Deze algemene voorwaarden bevatten een aantal basisregels voor ons als webshop en u als consument. Als u bij ons een bestelling plaatst gaat u akkoord met de onderstaande Algemene voorwaarden

Onze identiteit
Freespirit Horse Art
E-mailadres: info@freespirithorseart.com

Annuleren

Na ontvangst van uw betaling is uw bestelling definitief. Wij zullen deze dan ook gaan uitvoeren. Om u toch een cool down periode te geven heeft u 24 uur na betaling de gelegenheid om de bestelling per email te annuleren. Na het verstrijken van deze cool down periode is de bestelling definitief en is er geen recht meer op herroeping.
Heeft u wel bestelt, maar nog niet betaald dan geldt een betaalverplichting van 14 dagen om dit nog uit te voeren. Na verstrijken van deze termijn zullen bijkomende kosten welke kunnen ontstaan om het uitstaande bedrag te innen/ontvangen, in zijn  geheel op u worden verhaald.

Contact
U kunt ons bereiken per email. Deze proberen wij binnen binnen 24 uur te beantwoorden. Deze termijn kan afwijken indien wij aanwezig zijn op beurzen of bij het geven van een workshop. Telefonisch contact is mogelijk na het verzoek hierom en wordt verstrekt per social mediabericht of mail

Levertijd
Wij streven naar een levertijd van 14 dagen. Deze termijn is onder voorbehoud.

Garantie
Onze producten worden met de grootste zorg en van de hoogste kwaliteit materialen gemaakt. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat iets niet helemaal goed is aangekomen na verzending of dat er een foutje in het product zit.
Neem dan direct contact met ons op zodat we het probleem kunnen oplossen.
Producten die tijdens of na gebruik kapot gaan, vallen buiten de garantie. Bij normaal gebruik gaan onze de producten  jaren mee.
Wij raden dan ook aan om zorgvuldig met producten om te gaan die voorzien zijn van strass -steentjes, kralen en andere extra versieringen, hierdoor wordt het product kwetsbaarder. Het blijven haken of schuren kan leiden tot schade.
Voor een stevige training is dan ook een basis exemplaar zonder kralen of strass beter geschikt . Ook aangebrachte verenclips kunnen beter voor aanvang van een training worden verwijderd. Ons touw is uitstekend bestand tegen weersinvloeden, maar dit geld niet voor kralen, bedels, clips en droomvangers. Deze zijn wel gevoelig hiervoor.  Basic producten ongeachte het soort neus opknoping, kunnen op 30 graden in de wasmachine, het liefst in een wasbuidel. De veren kunnen uiteraard hier niet tegen. Producten met metalen sluitingen dienen na een wasbeurt goed worden gedroogd en worden ingespoten met een vocht-verdrijvende spay b.v. op siliconen basis.
Is er onverhoopt wel iets kapot meld dit dan bij ons. Wij beoordelen dan of het product door ons gerepareerd kan worden. Tegen verzendkosten zullen wij dan je product kostenloos repareren.

Herroepingsrecht
Bij aankoop van producten heeft u geen afkoelingsperiode van minimaal 14 dagen. Onze producten worden speciaal naar uw wensen gemaakt en zijn dus uniek en op aanvraag gemaakt Het annuleren van uw bestelling is na het plaatsen en betalen van de order dan ook niet meer mogelijk. Ook een restitutie van een gedane betaling is niet mogelijk.

Ruilen
Wij adviseren om vooraf aan de bestelling de juiste maat na te meten conform het door ons aangegeven wijze van opmeten. Ruilen is enkel mogelijk als wij de verkeerde maat en/of kleur hebben geleverd. Het betreffende product dient bij ruiling ongebruikt en schoon zijn en mag een touwhalster niet zelf aangepast zijn door het zelf verplaatsen van knopen!
Ruilen is enkel mogelijk binnen 7 dagen na ontvangst van het product en na contact hier over met Freespirit Horse Art. Graag ontvangen wij dan een email met hierin het ordernummer vermeldt. Via email zullen wij dan beoordelen of het mogelijk is te ruilen.

Retour
Omdat al onze producten op uw aanwijzingen en/of specificaties is gemaakt is retour zenden van een levering niet mogelijk. Enkel indien er sprake is van een verkeerd geleverd product dan kan een product na overleg retour worden gezonden. de kosten hiervoor zijn voor uw rekening.

Verzenden
Alle producten kunnen worden verzonden, dit doen wij in via de door U gekozen wijze.
Bij verzending van kleine producten zoals een fotografen halster, clip. tekenhalsband of armband kunt u kiezen voor een brief verzending. Deze zendingen gaan echter op eigen risico. U ontvangt hiervoor dan ook geen Track&Trace nummer. Kiest u voor een pakketzending krijgt u een Track&Trace zodat u he pakket zelf kunt volgen.
Verzendkosten zijn voor de koper en worden automatisch berekend via onze webshop.
Wil je een kleinere bestelling maar met pakketpost (en Track & Trace) neem dan contact met ons op!

Een pakketje voor buiten Duitsland wordt meestal in 5 werkdagen bezorgd. Is een pakketje na bericht van verzending na 2 weken er nog niet, dan graag contact opnemen. Indien langer dan een maand hiermee gewacht kunnen wij helaas NIKS meer hiermee doen, omdat het dan niet meer te onderzoeken valt.

Bij geen bericht van uw zijde gaan wij er vanuit dat een pakket is bezorgd.

Prijzen
Alle genoemde prijzen op deze website zijn zonder BTW.

Betaling
Betaling kan o.a. via iDEAL, PayPal, Applepay, creditcard of een gewone overboeking.
Bij het afsluiten van je bestelling ga je automatisch naar de betaal pagina. Krijg je dit echter niet, laat ons dit even weten per email, dan kunnen we de bevestiging en het factuur nogmaals handmatig verzenden.

Gebruik van onze producten
Freespirit horse Art is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door gebruik van de Freespirit Horse Art producten. Gebruik de producten altijd met gezond verstand. Zet een paard niet vast aan een touwhalster of laat het niet met een touwhalster in de weide lopen zonder toezicht. Het touw van o.a. onze touwhalsters heeft een breekkracht tussen de 550 – 600 kg. en zal dan ook niet of nauwelijks zal breken.

Herroepingsrecht bij levering van producten
Bij aankoop van producten heeft u geen afkoelingsperiode van minimaal 14 dagen. Onze producten worden speciaal naar uw wensen gemaakt en zijn dus uniek en op aanvraag gemaakt Het annuleren van uw bestelling is na het plaatsen en betalen van de order dan ook niet meer mogelijk

Herroepingsrecht bij inschrijving en/of reservering van een workshop
1. In geval van inschrijving en/of reservering van een workshop waarvan de startdatum bij het sluiten van de overeenkomst is vastgesteld, bestaat de mogelijkheid tot herroeping/annulering tot het moment dat de periode van 3 weken voor aanvang van de workshop is ingegaan.
2. Bij annulering minder dan 3 weken voor aanvang van de workshop wordt 20% van de administratiekosten per individuele inschrijving in rekening gebracht of, in geval van een collectieve boeking, worden deze kosten berekend op basis van het totale bedrag berekend op basis van het aantal deelnemers dat bij de reservering is opgegeven.

 Wijzigingen van de algemene voorwaarden
1. Wijzigingen in deze algemene voorwaarden worden pas van kracht nadat deze op een passende wijze zijn gepubliceerd. In geval van toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbieding gelden voor u de de meest gunstigste bepalingen.